maanantai 25. heinäkuuta 2016

8. Hyppelyitä Keskimäellä

Moikka!

Pieniä kuulumisia heti tähän alkuun. Ollaan testailtu Stanleylle nyt yhtä uutta kuolainta siinä toivossa että heppa ei taistelis niin paljoa vastaan, vaan eipä onnistanut. Kyseessähän oli siis Satulavyöstä vuokralla ollut Sprengerin(en tiedä kirjotinko oikein) muotoiltu kolmipala lyhyemmällä keskiosalla mikä meillä on. Toivottuun tulokseen ei siis päästy vaan Stanley vastusteli entistä enemmän tätä kuolainta ja nyt vaihdettiin takaisin vanhaan kuolaimeen. Katsotaan mitä kuolainta seuraavaksi kokeillaan, vai kokeillaanko ollenkaan. Ainakin toistaiseksi mennään samalla millä tähänkin asti.

Nyt sitten este hyppelyihin. Oltiin siis keskiviikona 13.7 Keskimäellä hyppäämässä rataa. Huomas kyllä selkeen eron ku vaihettiin takas vanhaan kuolaimeen, oli jotenkin tosi kotoisa fiilis ku heppa toimi taas niinkun ennenkin. Jo heti alkuverkassa heppa toimi tosi hyvin ja oli kokoajan avuilla kaikissa askellajeissa, ei ehkä kulkenu täydellisesti oikeinpäin kokoaikaa mutta ei myöskään juossu alta eikä häseltänyt.


Verkahypyt otettiin kasilla kahdella pystyllä  ja ne suju ihan kivasti. Stanley kuunteli hyvin ennen ja jälkeen esteen eikä lähteny juoksemaan hulluna esteen jälkeen. Sitten ruettiin ottamaan radalla tutavia tehtäviä yksitellen ja kaikki suju ihan kivasti, hypättiin ensimmäistä kertaa myös tukkia, ekalta kerralta odotin sellasta jäätävää kenguru loikkaa, mutta saimmekin sellaisen sivistyneen pikkuhypyn. Ehkä mä alan tekee Stanleystä kenttäheppaa, ken tietää... ;)





Verkka hyppyjen ja tehtävien jälkeen tultiin rataa. Ensin vähän pienempänä ja toinen rata sitten vähän isompana. Radat meni tosi kivasti sain kerrankin sellasen tasasen rytmin melkein kaikille esteille ja Stanley oli hyvin kuulolla. Toisella radalla tultiin trippelille tosi kaukaa jonka takia seuraava suht nopeasti kulman takaa eteen tuleva linja vähän kärsi, joten korjattiin se sitten erikseen, ainakin yritettiin. Tällä kertaa tuli sitten aika pohjaan, mutta paransi huomattavasti linjalle lähestymistä kun heppa oli vähän paremmin kontrollissa esteen jälkeen. Tultiin vielä kerran trippeli ja nyt hyvä paikka ja siihen oli hyvä lopettaa. Loppu ravien jälkeen hoidetiin heppa lastattiin ja lähdettiin takas tallille.












Valmennuksesta jäi tosi hyvä fiilis, näillä fiiliksillä Taito tallilla 25.7 oleviin este treeneihin.

Torstaina käytiin ensimmäistä kertaa vähän laukkailee ylämäkiä maastossa kun valmentaja oli sitä mieltä tiistaina että oli liikaa virtaa niin käytiin purkamassa ylimääräsiä höyryjä ja muutenkin vähän virkistämässä vähän mieltä maastoilemalla. Stanley käyttäyty tosi hyvin ja meillä molemmilla oli tosi kivaa, yritetään nyt rueta käymään vähän useemmin mäkitreenaamassa.

Perjantaina ratsastelin ihan kevyesti ja huomas kyllä että heppaa paino vähän se mäkitreeni. menin sellasen puolisen tuntii melko rennolla ohjalla ravia ja tein ympyröitä ja siirtymiä pelkäl istunnal. Stanley oli tosi hyvä ja rento.

Viikonlopun Stanley saikin kokonaan huilata kun me oltiin Power parkissa. Nyt onkin taas treeniviikko edessä kun on kahdet valmennukset Taito Tallilla ja yksi Evan valkku kotona. Menen myös tiistaina ja keskiviikkona Keskimäelle tallin hevosella koska lähden keskimäen mukana tuntsareihin sunnuntaina.

Eipäs mulla muuta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti